Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama
0
32

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuk-haslama.jpg

Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket baget tavuk (7 tane)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 6-7 adet arpacık soğan(yoksa 1 adet olağan soğan)
  • 2 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su

Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuklar derisiyle birlikte 1. 5 litre kadar su ile haşlanır.
  2. Başka bir tencereye sıvı yağ ile tereyağı alınıp üzerine arpacık soğanlar (yoksa iri doğranmış soğan) doğranmış sarımsaklar ve iri doğranmış havuçlar eklenerek güzelce kavrulur.
  3. Kavurulan sebzelerin üzerine iri doğranmış patatesler eklenir.
  4. Bir iki cins daha çevirdikten sonra haşlayıp derisi çıkarılan tavuklar, baharatlar eklenip tavuk suyu üzerine ek edilir ve kaynamaya bırakılır.
  5. Terbiyesi için bir kaseye 1 kaşık un, yarım limon suyu, yarım çay bardağı su alınıp güzelce çırpılır ve kaynayan çorbanın üzerine dökülür.
  6. Karıştırıp birkaç taşım kaynattıktan sonra altı kapatılıp servis edilir.
  7. Servis ederken dileğe göze üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle????
Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt