Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket baget tavuk (7 tane)
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 6-7 adet arpacık soğan(yoksa 1 adet olağan soğan)
- 2 adet sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı su
Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar derisiyle birlikte 1. 5 litre kadar su ile haşlanır.
- Başka bir tencereye sıvı yağ ile tereyağı alınıp üzerine arpacık soğanlar (yoksa iri doğranmış soğan) doğranmış sarımsaklar ve iri doğranmış havuçlar eklenerek güzelce kavrulur.
- Kavurulan sebzelerin üzerine iri doğranmış patatesler eklenir.
- Bir iki cins daha çevirdikten sonra haşlayıp derisi çıkarılan tavuklar, baharatlar eklenip tavuk suyu üzerine ek edilir ve kaynamaya bırakılır.
- Terbiyesi için bir kaseye 1 kaşık un, yarım limon suyu, yarım çay bardağı su alınıp güzelce çırpılır ve kaynayan çorbanın üzerine dökülür.
- Karıştırıp birkaç taşım kaynattıktan sonra altı kapatılıp servis edilir.
- Servis ederken dileğe göze üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle????