Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg tavuk eti ( tavuğun rastgele bir yeri, ben karışık kullandım, dilerseniz but tek de kullanabilirsiniz )
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kepçe haşlamanın suyu
Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir tencereye iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve minik doğranmış soğan alınır.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, daha sonra doğradığımız patates ve havucu ekleyip beş dakika daha kavuruyoruz .
- Akabinde yıkayıp, suyu süzülen tavuk etini tencereye bırakıyoruz.
- Damak zevkinize nazaran tuzu ayarlıyorsunuz, tavuk etiyle bir arada zerzevatları on dakika üzere orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Tavuklar pişince üzerini geçecek kadar sıcak su, karabiber ekleyip pişirmeye bırakıyoruz .
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen yemeğimize sosu için haşlama suyundan bir kepçe alıp bir yemek kaşığı una döküp karıştırıyoruz.
- Sosu karıştırarak haşlamaya döküyoruz, iki üç dakika pişirip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun .