Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tavuk-haslama.jpg

Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg tavuk eti ( tavuğun rastgele bir yeri, ben karışık kullandım, dilerseniz but tek de kullanabilirsiniz )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Tuz
Sosu İçin;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kepçe haşlamanın suyu

Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Uygun bir tencereye iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve minik doğranmış soğan alınır.
  2. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, daha sonra doğradığımız patates ve havucu ekleyip beş dakika daha kavuruyoruz .
  3. Akabinde yıkayıp, suyu süzülen tavuk etini tencereye bırakıyoruz.
  4. Damak zevkinize nazaran tuzu ayarlıyorsunuz, tavuk etiyle bir arada zerzevatları on dakika üzere orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Tavuklar pişince üzerini geçecek kadar sıcak su, karabiber ekleyip pişirmeye bırakıyoruz .
  6. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen yemeğimize sosu için haşlama suyundan bir kepçe alıp bir yemek kaşığı una döküp karıştırıyoruz.
  8. Sosu karıştırarak haşlamaya döküyoruz, iki üç dakika pişirip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun :).
Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler 1 paket tavuk but4 adet patates3 adet havuç6-7 adet arpacık soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağ4 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiber Terbiyesi için; 1 tatlı kaşığı unYarım limonYarım çay bardağı sıcak su Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Şifa Deposu Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler Karışık tavuk eti göğüs (but)4 adet olağan havuç  (hazır doğranmış pakette olur)5 adet orta uzunluk patatesYarım adet kuru soğan3 diş sarımsak tuz Terbiyesi için Yarım limon suyu1 tepeleme tatlı kaşığı un Üzerine serpmek için Yarım demet maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 4-5 adet tavuk but (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)2 adet soğan5-6 adet patates4 adet havuç2 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağıTane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur )2 adet defne yaprağıTuz Terbiyesi için; Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler ︎8-10 adet tavuk but︎2 orta boy soğan︎3 diş sarımsak︎3-4 adet orta boy patates︎2 adet havuç︎1 adet limon︎Tuz ve karabiber Terbiyesi için ︎2 yemek kaşığı sıvı yağ︎1 yemek kaşığı tereyağı︎1 dolu yemek kaşığı un︎Pulbiber Terbiyeli Tavuk Haşlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Tavuk But Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8-9 adet tavuk baget3 adet patates2 adet havuç1 adet kuru soğan3 diş sarımsak1 adet defne yaprağı3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı unTuzKarabiber1 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur)5 su bardağı kaynar su Tavuk But Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,605Kullanıcılar
arfelaSon üye
Üst Alt