teknolojiuzmani
FD Üye

Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı su
Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklarımızı kuşbaşı halinde doğrayalım.
- Tencereye tavukların üzerini geçecek kadar su alıp haşlayalım.
- Farklı bir tencereye sıvı yağı alıp soğanları da iri iri doğrayıp sarımsakla birlikte kavuralım.
- Havucu da yuvarlak biçimde doğrayıp ek edelim.
- Patatesleri de iri halde doğrayıp ek edelim.
- Haşlanan tavukları da suyuyla bir arada sebzelerin üzerine ekleyip tuz karabiber ek edip birlikte pişirelim.
- Terbiyesi için un ,su ve limon suyunu karıştırıp haşlama suyundan da ekleyip 3-4 dakika daha pişirelim.
Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı