teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 9-10 adet tavuk but
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 14-5 adet arpacık soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet defne yaprağı
- Karabiber
- Tuz
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Çok az su
Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip yağ kızdıktan sonra tavukları ekleyip biraz kızartalım.
- Havuç arpacık soğan ve sarımsağı ilave edelim.
- Dilerseniz normal kuru soğanda kullanabilirsiniz.
- Patatesleride ekleyip, 6-7 dakika kadar pişirelim.
- Yemeğe tuz ve karabiber ekleyip, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, pişmeye bırakalım.
- 2 adet defne yaprağıda ekledim dilerseniz eklemeyebilirsiniz. Ben tavuk yemeklerine verdiği aromayı seviyorum.
- Pişmeye yakın terbiyesini hazırlayalım. Yumurta un ve limon suyunu çok az su ile açalım. Üzerine yemeğin suyundan yavaş yavaş ekleyip ısı dengesini ayarlayalım.
- Terbiyeyi yemeğe ekleyip, defne yapraklarını çıkaralım.
- Terbiye ile 10 dakika kadar daha pişirip, lezzetin bütünleşmesini sağlayalım.
- Üzerine dereotu ve maydanoz ekleyip sıcak servis edelim. Tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın.