Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
tavuk-haslama.jpg

Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 9-10 adet tavuk but
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 14-5 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet defne yaprağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su
Terbiyesi için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Çok az su

Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip yağ kızdıktan sonra tavukları ekleyip biraz kızartalım.
  2. Havuç arpacık soğan ve sarımsağı ilave edelim.
  3. Dilerseniz normal kuru soğanda kullanabilirsiniz.
  4. Patatesleride ekleyip, 6-7 dakika kadar pişirelim.
  5. Yemeğe tuz ve karabiber ekleyip, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, pişmeye bırakalım.
  6. 2 adet defne yaprağıda ekledim dilerseniz eklemeyebilirsiniz. Ben tavuk yemeklerine verdiği aromayı seviyorum.
  7. Pişmeye yakın terbiyesini hazırlayalım. Yumurta un ve limon suyunu çok az su ile açalım. Üzerine yemeğin suyundan yavaş yavaş ekleyip ısı dengesini ayarlayalım.
  8. Terbiyeyi yemeğe ekleyip, defne yapraklarını çıkaralım.
  9. Terbiye ile 10 dakika kadar daha pişirip, lezzetin bütünleşmesini sağlayalım.
  10. Üzerine dereotu ve maydanoz ekleyip sıcak servis edelim. Tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın♥️.
Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt