Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler
- 750 gram kadar tavuk göğüsü
- 1 diş sarımsak
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kara biber, toz kırmızı biber, kekik, pul biber ( baharatlar dileğe nazaran )
- Kızartmak için ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Pul biber nane,1 diş sarımsak,az tuz
Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsünü iki parmak ortayla ben biraz buzluyken kestim daha rahat kesiliyor keselim.
- Derin bir kabın içerisine ( bütün )malzemeleri koyup hoş çırpalım.
- Göğüs etlerini içerisine koyup hoş karıştıralım acelemiz yoksa 1 saat kadar fazlada olabilir buz dolabında bekletelim bu halde aroması daha hoş olacaktır ????Acelemiz varsa çabucak de kızartabiliriz ???? kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızarttıktan sonra kağıt peçete üzerine çıkartabilirsiniz.
- Taban sos ????2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2yemek kaşığı mayonez,pul biber nane,1 diş sarımsak,az tuz bütün gereçleri hoş harmanlayalım tavuk kalamarı bu sosumuzla servis edelim ????????????????????Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.