elektronikci
FD Üye
Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Kırmızı biber
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 soda
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 yemek kaşığı dolu dolu un
- Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları karabiber, tuz, kimyon, sıvı yağ ve kırmızı biberle güzelce harmanla.
- Üzerini streç ile sarıp 20-25 dakika buzdolabında bekletelim.
- Diğer yandan yumurta, soda, karbonat, ve unu iyice karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
- Tavuklarımızı sosumuzla güzelce harmanlayıp kızgın yağda kızartalım.
- Yanına çeşitli soslar ve patates kızartması ile zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Vazgeçilmeziniz olacak eminim. Şimdiden afiyet olsun