Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar
0
42

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tavuk-kalamar.jpg

Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak biçimde kesilir.
  2. Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip yeterlice harmanlanır.
  3. Sos için, yumurta ve soda güzelce çırpılır.
  4. Un, tuz ve karbonat eklenip yeterlice çırpılır.
  5. Tavuklar eklenip güzelce karıştırılır, ben gündüzden yapıp akşama kadar bekletiyorum vaktiniz dar ise buzdolabında 10-15 dk bekletebilirsiniz.
  6. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
Afiyet olsun.

Tavuk Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt