
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 şişe soda (maden suyu)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- Sıvı yağ
Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak biçimde kesilir.
- Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip yeterlice harmanlanır.
- Sos için, yumurta ve soda güzelce çırpılır.
- Un, tuz ve karbonat eklenip yeterlice çırpılır.
- Tavuklar eklenip güzelce karıştırılır, ben gündüzden yapıp akşama kadar bekletiyorum vaktiniz dar ise buzdolabında 10-15 dk bekletebilirsiniz.
- Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
Tavuk Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı