
Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bol sıvı yağ
Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar 2 parmak kalınlığında kesilir. Sos için, yumurta ve soda iyice çırpılır. Üzerine un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır. Baharatlar eklenir çırpılır ve tavuklar içine atılır. En az 2-3 saat dolapta dinlendirilir. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır. Peçete yardımıyla fazla yağı alınır, servis edilir. Afiyet olsun.