Tavuk Kanat Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk kanat
- 1,5 yemek kaşığı ketçap (veya domates püresi)
- Yarım yemek kaşığı soya sosu
- Yarım yemek kaşığı bal
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe bağlı pulbiber
Tavuk Kanat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kanatları ortadan kesin (tümde bırakabilirsiniz).
- Marinesi için tüm materyalleri derin bir kabın içerisine karıştırın.
- Kanatları sos ile marine edip vaktiniz varsa 1-2 saat buzdolabında bekletin.
- Ben tost makinesinde kızartım. Lakin siz isterseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 200 derece alt-üst ayar fırının orta katında kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirin.Dereceyi son dakikalarda biraz yükseltebilirsiniz daha hoş kızarmaları için. Afiyet olsun ????.