Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama (Lokum)

Tavuk Kapama (Lokum)
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-kapamalokum-1.jpg

Tavuk Kapama (Lokum) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı su
  • Defne yaprağı

Tavuk Kapama (Lokum) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencereye alalım. İçerisine 1 yemek kaşığı salça, defne yaprağı ve 7 su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim.
  2. Pişen tavuklarımızı düdüklüden dikkatlice bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunu bir sürahiye dolduralım.
  3. Bulguru için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. İçerisine küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Akabinde biberleri ek edip 1 dakika kadar karıştıralım. Domatesleri ek edip 1 2 dakika karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim.
  5. Güzelce kavurup ocaktan alalım. Tepsiye bulgurumuzu döküp içerisine haşladığımız tavuk butlarını dizelim. Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek biçimde dökelim.
  6. Butlarımıza 1 tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp fırça yardımıyla sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ortada bulgurun suyunu denetim edelim. Suyu az ise az sıcak su ek edelim. Yaklaşık 35-40 dakikada hazır. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt