Tavuk Kapama (Lokum) Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 10 adet tavuk budu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 7 su bardağı su
- Defne yaprağı
Tavuk Kapama (Lokum) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencereye alalım. İçerisine 1 yemek kaşığı salça, defne yaprağı ve 7 su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim.
- Pişen tavuklarımızı düdüklüden dikkatlice bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunu bir sürahiye dolduralım.
- Bulguru için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. İçerisine küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Akabinde biberleri ek edip 1 dakika kadar karıştıralım. Domatesleri ek edip 1 2 dakika karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim.
- Güzelce kavurup ocaktan alalım. Tepsiye bulgurumuzu döküp içerisine haşladığımız tavuk butlarını dizelim. Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek biçimde dökelim.
- Butlarımıza 1 tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp fırça yardımıyla sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ortada bulgurun suyunu denetim edelim. Suyu az ise az sıcak su ek edelim. Yaklaşık 35-40 dakikada hazır. Afiyet olsun.