Tavuk Kapama Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg pirinç
- 1 adet bütün tavuk (Tercihen köy tavuğu)
- 2 litre su
- 100 gram tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Kapama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğumuz yıkanıp tercihen düdüklü tencereye alınarak pişirilir. Suyu süzülür etleri ayrılır didiklenip bir kenara ayrılır.
- Pirincimiz yıkanıp suyu süzülür. Tepsiye alınır tuz karabiber ile harmanlanır. Üzerine 10 bardak tavuk suyu ve tereyağı eklenir. 200 derece fırına verilir.
- Suyunu çekmeye başlayınca tavuklar eklenir tekrar fırına verilir suyunu büsbütün çekince denetim edildikten sonra fırından alınır.
- Üzerine bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun şahane bir lezzet denemeniz tavsiye edilir????????.