Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg tavuk incik
- 1 litre tavuk suyu
- 2,5 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 silme tatlı kaşığı karabiber
- 2.5 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı kuru nane
- Tavuklara sürmek için sos:
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salca
- 1/2 (yarım) su bardağı tavuk suyu
- Fiske tuz
- Karabiber
Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar 20 veya 30 dakika haşlanır. Bir yandan soğanlar küp küp doğranıp kavrulur. Yıkanmış pirinçler eklenip devam kavrulur.
- Ardından domates salçası eklenir. Salçanın çığlığı gidene kadar kavrulur. Baharatlar eklenip karıştırılır.
- Haşlanmış tavuklar sudan alınır. Pirinçli harcımız bir fırın tepsisine alınıp yayılır. Üzerine incikler dizilir.
- Ufak bir kasede salça, şu ve tuz karabiber karıştırılır. Bir fırça yardımıyla tavukların üzerine sos sürülür.1 litre tavuk suyu pirinçlerin üzerine gezdirilir. [*]Üzerine ıslanmış suyu sıkılmış yağlı fırın kağıdı ile kapatılıp önceden ısıtılmış fırında 200derecede yaklaşık 45 dakika pişirilir. Böylelikle tavukların üstü kurumaz. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı