bilgisayarci
FD Üye
Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler
- 8-10 adet but
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı bulgur
- 2 adet soğan
- 2 adet biber
- 1 büyük domates
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Sıvı yağ
- Yeteri ölçüde sıcak su
- Çok az su ile sulandırılmış salça
Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk butları yıkayıp tencereye alıp üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası çok az tuz serpip üzerini çok az geçecek halde kaynar su koyup kaynamaya ve pişmeye bırakalım.
- Farklı bir tencerede soğanı yağda kavuralım pembeleşince ufacık doğradığımız biberleri 2 dakika sonra da yeniden tıpkı halde doğradığımız domatesleri ekleyip bir kaç dakika pişirelim.
- En son üzerine bulgur 1 tatlı kaşığı domates salçası ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alalım uygun tepsiye boşaltıp fırını 190 derece de açalım bulguru tepsiye yerleştirelim.
- Butları içinde pişirdiğimiz salçalı suyu yavaşça üzerine boşaltalım butları dikkatlice yerleştirip üzerine fırça ile sulandırılmış salça sürüp fırına verelim bulgur pişene kadar fırında tutalım.