Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tavuk-kapama.jpg

Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • 8-10 adet but
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Yeteri ölçüde sıcak su
Üzerine sürmek için
  • Çok az su ile sulandırılmış salça

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk butları yıkayıp tencereye alıp üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası çok az tuz serpip üzerini çok az geçecek halde kaynar su koyup kaynamaya ve pişmeye bırakalım.
  2. Farklı bir tencerede soğanı yağda kavuralım pembeleşince ufacık doğradığımız biberleri 2 dakika sonra da yeniden tıpkı halde doğradığımız domatesleri ekleyip bir kaç dakika pişirelim.
  3. En son üzerine bulgur 1 tatlı kaşığı domates salçası ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alalım uygun tepsiye boşaltıp fırını 190 derece de açalım bulguru tepsiye yerleştirelim.
  4. Butları içinde pişirdiğimiz salçalı suyu yavaşça üzerine boşaltalım butları dikkatlice yerleştirip üzerine fırça ile sulandırılmış salça sürüp fırına verelim bulgur pişene kadar fırında tutalım.
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt