teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 su bardağı bulgur
- 1 tane soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 3.5 su bardağı tavuk+su
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 adet domates
- Tuz -karabiber-kekik-kimyon-nane-sebze çeşnisi
Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları dilediğiniz baharatlarla harmanlayın.
- Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin.
- Yapışmaz ve hafif derin bir tavada veya teflon tencerede kendi suyu ile pişirin.
- Biraz kızarmasını bekleyin ve başka bir tabağa alın.
- Aynı tencerede hiç yıkamadan üzerine sıvı yağ döküp soğanı ve biberleri jülyen doğrayarak karamelize edin.
- Üzerine yıkadığınız bulguru ilave edin ve hafif kavurun.
- Sonrasında rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
- Tuz, nane ve 1 tatlı kaşığı sebze çeşnisini de ekleyip tavuk ve normal suyu koyun.
- Üzerine tabağa aldığınız tavuğu dizin.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Bulgur suyunu çekince yemeğiniz hazır.
- Yanına yapacağınız çorba ve salata ile harika bir öğün.
Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı