Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
tavuk-kapama.jpg

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 tane soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3.5 su bardağı tavuk+su
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Tuz -karabiber-kekik-kimyon-nane-sebze çeşnisi

Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları dilediğiniz baharatlarla harmanlayın.
  2. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin.
  3. Yapışmaz ve hafif derin bir tavada veya teflon tencerede kendi suyu ile pişirin.
  4. Biraz kızarmasını bekleyin ve başka bir tabağa alın.
  5. Aynı tencerede hiç yıkamadan üzerine sıvı yağ döküp soğanı ve biberleri jülyen doğrayarak karamelize edin.
  6. Üzerine yıkadığınız bulguru ilave edin ve hafif kavurun.
  7. Sonrasında rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
  8. Tuz, nane ve 1 tatlı kaşığı sebze çeşnisini de ekleyip tavuk ve normal suyu koyun.
  9. Üzerine tabağa aldığınız tavuğu dizin.
  10. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  11. Bulgur suyunu çekince yemeğiniz hazır.
  12. Yanına yapacağınız çorba ve salata ile harika bir öğün.
Afiyet olsun. Şifa ile kalın.

Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt