Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk baget
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kadar tuz
Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı küp küp doğrayıp büyük bir tencerede az yağda kavuruyoruz. Soğanların pişmesine yakın salçayı ekleyip biraz da birlikte kavuruyoruz.
- Daha sora, bagetleri tencereye ekleyip, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip, yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz. 40-45 dakika kadar piştikten sonra nane, karabiber ve tuzunu ekleyip altını kısıyoruz (Suyunun biraz tuzlu olması gerekiyor.
- Öteki bir tencerede yıkayıp sürdüğümüz pirinçleri pilav yapacakmış üzere kavuruyoruz (Bu esnada fırını 220-230 dereceyle açarsanız hazırlıkları yaparken ısınır)
- Kavrulan pirinci tepsiye alıp, heryere eşit dağılacak halde yayıyoruz. Akabinde tencereden evvel bagetleri alıp istediğimiz formda pirincin üzerine yerleştiriyoruz.
- Bagetleri dizdikten sonra, tencereden 7,5 bardak kadar soğanlı salçalı tavuk suyundan alıp pirinçlerin üzerine yavaşça döküyoruz (Fırında üstü açık olduğu için ölçüsü her bir bardak pirince 2,5 bardak su)
- Isınan fırına tepsimizi alıp, pirinçler suyunu çekip üzerinde ince çıtır bir katman olana kadar 220-230 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????
- Piştikten sonra fırında 15-20 dakika kadar daha dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır. Pirinci çok pişmiş sevmiyorsanız bir bardak eksik su ekleyebilirsiniz.