Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama
0
23

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
tavuk-kapama.jpg

Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanı küp küp doğrayıp büyük bir tencerede az yağda kavuruyoruz. Soğanların pişmesine yakın salçayı ekleyip biraz da birlikte kavuruyoruz.
  2. Daha sora, bagetleri tencereye ekleyip, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip, yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz. 40-45 dakika kadar piştikten sonra nane, karabiber ve tuzunu ekleyip altını kısıyoruz (Suyunun biraz tuzlu olması gerekiyor.
  3. Öteki bir tencerede yıkayıp sürdüğümüz pirinçleri pilav yapacakmış üzere kavuruyoruz (Bu esnada fırını 220-230 dereceyle açarsanız hazırlıkları yaparken ısınır)
  4. Kavrulan pirinci tepsiye alıp, heryere eşit dağılacak halde yayıyoruz. Akabinde tencereden evvel bagetleri alıp istediğimiz formda pirincin üzerine yerleştiriyoruz.
  5. Bagetleri dizdikten sonra, tencereden 7,5 bardak kadar soğanlı salçalı tavuk suyundan alıp pirinçlerin üzerine yavaşça döküyoruz (Fırında üstü açık olduğu için ölçüsü her bir bardak pirince 2,5 bardak su)
  6. Isınan fırına tepsimizi alıp, pirinçler suyunu çekip üzerinde ince çıtır bir katman olana kadar 220-230 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????
  7. Piştikten sonra fırında 15-20 dakika kadar daha dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır. Pirinci çok pişmiş sevmiyorsanız bir bardak eksik su ekleyebilirsiniz.
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Göçmen Tarzı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 6 adet tavuk baget1,5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan2 adet yeşil biber1 adet kapya biber2 adet domates1 yemek kaşığı salça3 dis sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızıbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı İçin Materyaller 8 adet baget tavuk2.5 su bardağı pirinç1 maydanoz1 adet havuç1 adet soğan1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı toz biber1 diş sarımsak1 çay bardağı sıvı yağ Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinci yıka; yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tavuk Butlu Kapama Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur1 tane orta uzunluk kuru soğanTuz karabiber nane1 paket tavuk baget2 biber7-8 çeri domatesi1 yemek kaşığı domates salçası Tavuk bagetlerin fırında hoş kızarması için 1 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget7 su bardağı su1 adet defne yaprağıTuz2 su bardağı bulgur1 adet kuru soğan1 adet kapya biber1 yemek kaşığı salçaZeytinyağKarabiber, kimyon, kekikTuz4,5-5 su bardağı tavuksuyu1 adet domates2 adet yeşilbiber Tavukların üzerine sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi İçin Malzemeler 10 adet bagetHaşlamak için suTuz Pilav için ; 3 buçuk su bardağı pirinç4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)5 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ Tavuğun üzerine sürmek için ; Yeterince domates sosu Nefis Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt