Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama
0
21

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tavuk-kapama.jpg

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 adet tavuk baget(isterseniz daha az bagette koyabilirsiniz)
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk bagetler tencereye alınıp haşlanır. Haşladığımız tavuğun suyu tortu olmaması için süzülüp pilavın suyu için kenara ayrılır.
  2. Soğanı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Pirinçleri yıkayıp küçük yuvarlak tepsiye veya borcama döküyoruz.
  4. Pirinçlerin üzerine kavrulan soğan kavurduğumuz tavadaki yağı ile beraber dökülür ve tepsiye haşlanan tavuk bagetler dizilir.
  5. En son haşladığımız tavuk suyu üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecede 30 -35 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.
Not: fırına koyduktan 15 dk sonra üzerini başka bir tepsi ile kapatıp pilav gibi suyunu çekene kadar bir 15-20 dakika daha o şekilde suyunu çekene kadar fırında pişirmeye devam edilir.

Afiyet olsun????.

Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt