Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk kanat (Tavuğun her yani olabiliyor)
- 1 adet patates
- 2 adet soğan
- Tuz
- Kekik
- Biber salçası
- Karabiber
Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup, elma dilimi halinde kesip, tencerenin tabanına koyun.
- Soğanları soyun piyaz formunda doğrayıp, patateslerin üzerine ekleyin. Tavukları üzerine koyun.
- Yarım çay bardağından eksik zeytinyağının içine yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyin.
- Üzerine tuz karabiber ve kekiğide ekleyin, karıştırın.
- Hazırladığımız sosu tavukların üzerine gerçek dökün bir çay bardağı kadar suyu ekleyin, kapağı kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun ????