Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kebabı

Tavuk Kebabı
0
22

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
tavuk-kebabi.jpg

Tavuk Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 -4 adet tavuk göğsü (Kişi sayısına nazaran ayarlayın)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Köri
İçi için;
  • 3-4 adet patates (Haşlanmış)
  • 2 adet havuç (Rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuk Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları dilimleyip rondodan geçiriyoruz, biberleri, sarımsak ve maydanozu da rondodan geçirip tavukların içine koyup güzelce yoğuruyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz, dolapta dinlendiriyoruz.
  2. Patatesleri haşlayıp içine havuç rendeleyip tuz ek edip eziyoruz, mandalina büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
  3. Streçfilme bir avuç kadar tavuklu harcımızdan alıp elimizle yayıyoruz, içine patates toplarından koyuyoruz, bir kasenin içine koyup hal vermek için bastırarak alt kısmını da patates görünmeyecek biçimde tavukla kapatıyoruz.
  4. Fırın tepsisine karşıt çevirip koyuyoruz, sosu için materyalleri karıştırıp üzerine döküyoruz.
  5. Üzerlerine de rendelenmiş kaşar peyniri koyup 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ????????????.
Tavuk Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt