Tavuk Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı süt
- 8-9 kısım maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
Tavuk Köftesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğüslerini robotta çekiyoruz.
- Daha sonra yoğurma kabına alıp üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı, ince doğranmış maydanozu ve başka bütün materyalleri de alarak yoğuruyoruz.
- Hazır plan köfte harcımızın üzerini strec sinemayla kapatıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde modüller alıp köfte formu veriyoruz.
- Tavaya az ölçüde sıvı yağ koyup köftelerimizi gerili önlü kızartıyoruz. Yanına pilav, patates püreyi ya da kızartması ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.