Tavuk Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk kıyması (göğüs eti ve but karışık)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 küçük soğan rendesi
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tutam kekik
Tavuk Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp düzgünce yoğurun.
- Buzdolabında bir saat dinlendirin.
- Elinizi nemlendirerek köfte hali verin.
- İsterseniz az yağ dökülmüş tavada kızartın isterseniz benim üzere tost makinesinde pişirin.
- Tost makinesinde pişirirken fırçayla biraz yağ sürün kuru olmasın.
- Ben domates soslu makarna ile servis yaptım çok yakıştı.
- Bu köftelerden fazla yapıp buzluğa da koyabilirsiniz. Acil durumlarda çok kolaylık oluyor.