Tavuk Kokoreç Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
- Yaklaşık 5 5- buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt
- Haşhaş
- 2 adet tavuk kalça but
- Yarım paket tavuk göğsü
- 4 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber ( yoksa olmayadabilir. )
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağından biraz az ayçiçek yağı
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırımızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
Tavuk Kokoreç Tanımı Yapılışı
- Sandviç ekmeklerimizin hazırlanışı.Hamur için sütümüz ve suyumuz ılık olmalı.
- Yoğurma kabına ılık su, ılık süt ve başka materyallerimizi alalım.
- Son olarak unu denetimli ekleyerek instant mayamızı da ekleyelim. Yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Unu 4 bardaktan sonrasını denetimli ekleyelim ki sert bir hamur olmasın.
- Hazırladığımız hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz kabarıp mayalanınca 10 eşit bezeye ayıralım. Bezelere biçim verirken ellerimizi yağlayalım ki yapışmasın ve biçimleri hoş olsun.
- Bezelerimizi elimizle yuvarlayarak oval biçimi verelim.
- Üzerlerine hafifçe bastıralım. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim. Ben iki tepside yaptım. Çok sık olursa birbirlerine girerler. Bu formda üzerini kapatarak tepsi mayası yapıyoruz. Yaklaşık 45 dk kadar tepside kabarmalarını bekliyoruz.
- Tepsi mayası sonrası yumurta sarımıza bir yemek kaşığı süt ekleyip karıştırıyoruz.
- Ekmeklerimizin üzerine sürüp haşhaş serpiyoruz.
- 200 derece özelikle fanlı ayarda kızarana kadar pişiriyoruz. Fanlı ayar ekmeklerimizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
- Ekmeklerimizi fırından alınca üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakıyoruz. İster döner ile yada peynir domates vs ile sandviç yaparak tüketebilirsiniz. ????????.
- Tavuk kokoreç hazırlanışı.İlk olarak tavuklarımızı çok ufak bir halde doğruyoruz.
- Tantunilik et üzere olmalı. Tavaya yağımızı alıp üzerine etleri ekliyoruz. Suyunu çekene kadar tavuklarımızı pişiriyoruz.
- Biberlerimizi de çok ufak olacak halde doğrayıp ekliyoruz.
- Sarımsağı da tıpkı formda doğrayıp ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
- Son olarak 2 domatesin kabuğunu soyup ufak ufak doğradıktan sonra ekleyip baharatını tuzunu ve salçasını da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Ekmeklerimizin ortasına kıvırcık ve domates koyup üzerine de pişen tavuk kokorecimizi ekleyip bekletmeden servis yapıyoruz. Ben ekmeklerimi kendim yaptım. Şimdiden afiyetler olsun. ????????.