Tavuk Külbastı Yatağında Kremalı Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram tavuk göğüs
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 400 gram mantar
- 1 kutu krema
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz ,karabiber
Tavuk Külbastı Yatağında Kremalı Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsü ince dilim kesebilmemiz için buzlu olursa daha yeterli olur buzlu tavuk göğsünü incecik külbastı keser üzere kesiyoruz.
- Bunları marine etmek için süt ve soya sosu da yatırıyoruz en az 1 saat bu halde marine olmasını bekliyoruz.
- Biz bir taraftan üzerine yapacağımız sotemize başlayalım.
- Bunun için soğanları yarım ay formunda doğruyoruz .
- Üzerine şeker ilave edip karamelize olana kadar kavuralım.
- Akabinde mantarlarımızı soyalım (dip not ;mantarları kararmaması için mantarlara limon sürerseniz kararmazlar )mantarları dilimliyoruz ve soğanın üzerine ek edip o formda olmalarını sağlıyoruz.
- Yüksek ateşte kavurursanız sulanma olmaz.
- En son kremayı ve karabiberi ek edip hoş bir sote else etmiş oluyoruz ????.
- Külbastılarımızın marinasyonu bittikten sonra kızgın bir tavaya çok az yağ alarak gerili önlü kızartıyoruz.
- Kızarttığımız tavukları bir borcam güveç ya da tepsi üzerine alıp akabinde üzerine yapmış olduğumuz mantarlı soteyi ek ediyoruz .
- Siz dilerseniz üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz, tercih size kalmış hoş bir sunumlu bir lezzet oldu .