Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Menüsü (Kremasız)

Tavuk Menüsü (Kremasız)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuk-menusu-kremasiz.jpg

Tavuk Menüsü (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler


Tavuk marinesi için;
  • 600 gram kadar kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu tatlı kaşığı kekik
  • Tuz (Damak zevkinize göre ekleyin)
  • Tavuk piştikten sonra:
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Makarna için;
  • 1 paket sevdiğiniz çeşit makarna
  • Makarnayı haşlamak için yeterince su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (Renk vermesi için)
  • Çok az sıvı yağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz (Kuru fesleğen varsa kekik yerine 1 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz ben kullanmadım)
Salata için;
  • 2 adet havuç
  • Çeyrek mor lahana
  • 6-7 tane cherry domates
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz ve sıvı yağ kullandım sevdiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz

Tavuk Menüsü (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir kaba tavuk marinesi için gerekli malzemeleri alalım birbirine geçene kadar karıştıralım.
  2. Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave edip her yerine gelecek şekilde sosla karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp en az 3-4 saat dinlendirelim (1 gece dinlenince dahada lezzetli olur)
  3. Ardından dinlenen tavuk etini çok az sıvı yağ gezdirdiğimiz ısınmış tavaya alıp kavuralım tamamen renk değiştirdikten sonra kapağını kapatalım kısık ateşte arada kontrol ederek pişmeye bırakalım.
  4. İstediğimiz kıvamda piştikten sonra ocaktan almadan hemen önce tereyağı ve kaşar peyniri rendesi serpelim karıştırıp ocağın altını kapatalım ☺️.
  5. Makarna için; tencerede kaynayan suya zerdeçal ekleyip karıştıralım üzerine tercih ettiğimiz makarnayı ekleyip haşlayalım makarnayı süzgece alalım.
  6. Tencereye sıvı yağ, kekik, karabiber ekleyip, karıştıralım. Kızınca üzerine makarnayı ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım 2 dakika kısık ateşe piştikten sonra ocağın altını kapatalım ☺️.
  7. Salata için; ben evde bulunan malzemeleri tercih ettim sizde istediğiniz gibi yapabilirsiniz salata malzemelerini doğrayalım sosu için limon suyu nar ekşisi sıvı yağ ve tuzu karıştırıp üzerine ilave edelim güzelce karıştıralım salatamız da hazır ☺️ Afiyet şifa olsun ????????????.
Tavuk Menüsü (Kremasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt