Tavuk Paça Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sirke (Arzuya göre)
- 1 litre soğuk tavuk suyu
Tavuk Paça Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsümüzü bol suda haşlıyoruz. Tavuklarımızı ve tavuk suyunu soğuk olarak kullanacağımız için bu süreci evvelden yapmamız gerekiyor.
- Daha sonra haşlanmış tavukları didiklemiyoruz küp küp olacak biçimde doğruyoruz. Çorbamız için yoğurdu yumurtayı unu tencereye alıp çırpalım.
- Gereç karışınca soğuk tavuk suyunu karıştırarak yavaşça ekleyelim. Daha sonra ocağın altını açalım ve ve kısık ateşte karıştırmaya devam edelim.
- Kaynamaya yakın sarımsak ve doğranmış tavuk etini ek edelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca şayet kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyelim. 10 dakika daha kaynatalım.
- Tavaya tereyağını alalım erimeye bırakalım. Bu sırada çorbaya sirke ve tuz ek edelim. Tereyağının içine toz biberi koyup kızdıralım. Çorbayı servis ederken kızdırdığımız biberle soslayalım.