Tavuk Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk suyu için;
- 2 adet tavuk budu
- 2 litre su
- Tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 6-7 yemek kaşığı sirke
- (İsteğe göre) yarım limon suyu
- 3 diş sarımsak rendelenmiş veya dövülmüş
Tavuk Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğumuzun istediğiniz herhangi bir yerini haşlıyoruz. Ben but kısımlarını tercih ettim. Haşlanan tavuk etini ayrı bir tabağa didikliyoruz.
- Et suyunu bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye alıyoruz (Süzgeçten geçirmesenizde olur)
- Terbiyesi için 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı dolusu unu güzelce çırpıyoruz topaklanmadan.
- Terbiyenin üzerine ocakta kaynayan et suyundan bir iki kepçe koyup hızlıca çırpıyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız terbiyeyi kaynayan suyumuzun üzerine çorbayı hızlı hızlı karıştırarak ilave ediyoruz, terbiyeyi ilave ederken çorbayı karıştırmadan kesinlikle ilave etmeyin çorbanız kesilebilir.
- Yaklaşık 10dk kaynadıktan sonra kıvama geldiyse bir kase tavuğumuzu ilave ediyoruz altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritip köpük köpük olduktan sonra toz biber pul biber ilave ediyoruz ve çorbanın üzerine servis ederken gezdiriyoruz ve tabi sirkeli sarımsaklı sosu üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.