Tavuk Pirzola Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 7 parça tavuk pirzola
- 1 adet soğan
- 3 tane yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu konserve mantar
- 1 kutu karışık garnitür (bezelye ,mısır)
- 3 tane orta boy havuç
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- İsteğe bağlı arasına kaşar
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Tavuk Pirzola Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk pirzolayı et döveceğinizle biraz ezin inceltin ki sardığınızda kalın olmasın.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ekleyin hepsini karıştırın kenarda dursun.
- Tencereye öncelik yağı ilave edin üzerine soğanı ,biberleri ekleyin biraz kavurun.
- Sonra salçasını ekleyin karıştırın üzerine garnitürü ,havucu(haşla ,küp doğra), mantarı ekleyin karıştırın.
- Daha sonra üzerine baharatlarını, tuzunu ekleyin 2 dakika kısık ateşte pişirin ocaktan alın soğusun.
- Pirzolanın içine harçtan 2 kaşık ilave edin elinizle sıkıca sarın ki açılmasın yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin.
- Önceden ısıttığınız 220 dereceli fırına pişmeye bırakın bir yarım saat böyle kendini toplarsın.
- Daha sonra salçalı suyunu üzerine gezdirin.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıtla örtün 45 dakika üzeri kapalı pişirin.
- Daha sonra yağlı kağıdı çıkarın üzeri 20 dakika daha kızarsın fırından çıkarın sıcak servis yapın.
Tavuk Pirzola Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı