Tavuk Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket tavuk pirzola ( benim paketlerimde 4 adet vardı )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 3 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Damak tadınıza nazaran tuz
Tavuk Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri güzelce karıştırıp tavuk pirzolalarımızı marine ediyoruz.
- Karışımı buz dolabında yarım saat bekletiyoruz. Ne kadar fazla beklerse de o kadar hoş olacaktır. Vaktinize bağlı.
- Pişirme sürecine geçelim.Tavaya bir kaşık yağı sürüp ısınmasını bekleyelim.
- Isınan tavaya pirzolalarımızı sıra ile dizip kızarana dek pişiriyoruz.
- Sonra çevirip başka kısmını kızartıyoruz.
- Pişene kadar bu formda sürecek. Sonrası servis tabağına alırız. Afiyet olsun ????.