Tavuk Salatası (Yiyen Tadına Hayran) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet göbek (boyutuna göre küçükse 2 tanede olur)
- 1 adet kemikli tavuk göğsü
- Kornişon turşu (1 kase 9-10 adet takriben)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı mayonez
- 1 kase dolusu yoğurt
Tavuk Salatası (Yiyen Tadına Hayran) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba. Davet sofralarınızın baş tacı olacağına garanti verebilirim yiyen herkes tekrarında hep bu mezeyi isterler şuana kadar sevmeyen duymadım. Gelelim tarife.
- Öncelikle kemikli göğüs etimizi düdüklüde yarım saat boyunca haşlıyoruz.
- Tavuğumuz haşlanan kadar malzemeleri hazırlayalım derin bir kaba göbeğimizi ince ince kesiyoruz.
- Yaklaşık 1 kase dolusu kornişon turşularımızı 2ye bölüp dilimliyoruz.
- Ardından haşlanan ve soğuyan tavuk etimizi ince ince didikliyoruz. Ardından çok hafif sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Tuz damak tadınıza uygun ekleyelim.
- Yoğurt kase dolusu olacak kadar ekliyoruz mayonezde göz kararı ekleyebiliriz.
- Hepsini iyice harmanlayalım. Çok pratik ve lezzetli bir tarif afiyet olsun.