Tavuk Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 4 kesim tavuk but yada kemiksiz incik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tavuk Sarma Tanımı Yapılışı
- Evvel tavukları düdüklüde 3 su bardağı su koyup haşlayalım.
- Öteki taraftan fırın tepsisine yufkanın birtanesini serelim.
- Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim.
- Üzerine öbür yufkayı da serelim onun üzerine de yağ sürelim.
- Daha sonra fırında üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirelim.
- Başka taraftan haşlanmış tavukları didelim karabiber ve tuzunu katıp karıştıralım.
- Fırında kızaran yufkaların biraz soğumasını bekleyelim.
- Tavuksuyunuda soğutalım.
- Ilımış olan yufkanın üzerine soğumuş olan tavuk suyuyla ıslatalım her tarafına tavuk suyu dökelim.
- 10 dakika suyunu çektikten sonra yufkanın tam ortasına didiklediğimiz tavuk karışımını yayalım kenarda kalan yufkaları katlatıp rulo formunda yapalım.
- Üzerine sıvı yağ sürüp üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Kızarınca üzerine sarmısaklı yoğurt döküp erittiğimiz terayağlı pulbiber sosundan döküp servis yapalım afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.