Tavuk Schnitzel (Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 dk piliç bonfile
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yumurta
- 1 kase un
- 1 kase galeta unu
- Sıvı yağ
Tavuk Schnitzel (Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bonfilemizi ortadan 2’ye keselim. Tezgaha bir streç serelim. Üzerine bonfileyi yerleştirip üzerine tekrar streç koyalım. Et döveceğiniz var ise bonfilenizi döverek inceltin. Ne kadar ince olursa etiniz daha hoş pişecektir yaklaşık 1 cm kadar. Kalın kalırsa içinin çiğ kalma mümkünlüğü var.
- Bir kaba yumurta, tuz ve karabiber koyup çırpalım.
- Etlerinizi açtıktan sonra evvel una, sonra yumurtaya akabinde galeta ununa bulayın.
- Tavada kızdırmış olduğunuz yağda artlı önlü kızartın.
- Üzerine tereyağı ve limon koyarak servis edebilirsiniz.
Tavuk Schnitzel (Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı