Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 çay bardağı soda
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay kaçığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 2 su bardağı galeta un (Ölçmedim yaklaşık ölçü azaltabilir yada çoğaltılabilir)
- Sıvı yağ
Tavuk Şinitzel Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğüslerini uzunlamasına çok kalın olmayacak halde kesin. Biraz döverek inceltin.
- Derin bir kaba yada kaseye kesip dövülmüş tavukları koyun.
- Üzerine süt, soda, tuz, karabiber ve kırmızı biberi koyun ve karıştırın üzerini örterek dolapta 30-40 dakika bekletin.
- Geniş bir tabağa yada kaseye yumurtaları koyun üzerine tuz karabiber ve kırmızı biberi ekleyin ve çırpın.
- Başka bir geniş tabağa galeta ununu dökün.
- Dinlenen tavukları süzün evvel yumurta karışımına sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın, kızartma esnasında yağı biraz bol kullanın.
- Yanın da patates kızartması ve salata ile şahane bir menü ✌???????????? Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun