Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı bayat ekmek kırıntısı yada panko
- 2 adet yumurta
- Tuz, pul biber, karabiber
Tavuk Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben ilk önce tavuğumu yıkayıp buzlukda bi yarım saat şokladım ????
- Daha sonra tavuk göğsümü ne ince ne kalın olacak şekilde iri parçalara ayırdım.
- 2 yumurta ???? ve baharatları çırptım ,ben bayat ekmek kırıntısı kullandığım için onu robottan geçirdim ve ünümü çıkardım.
- Tavama yağımı koydum ve kızdırdım.
- Sonra tavuk parçalarımı sırasıyla önce una sonra yumurtaya ve ardından ekmek kırıntısı yada panko siz hangisini tercih ederseniz bulayıp tavaya aldım.
- Bu bir püf noktasıdır yağınızı kızdırın ama tavukları içine aldıktan sonra kesinlikle altını kısın çünkü bu tavukların içinin de güzel şişmesini sağlar. Afiyet olsun ????.