Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 tane yumurta
- 4 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı galeta un
- 1 çay bardağı un
- Sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü kasapta şinitzellik yaptırdım.
- Süt, karabiber ,sarımsak ve tuzu karıştırıp birkaç saat beklettim.
- Yumurtayı kırıp su ile karıştırdım .
- Önce una ,sonra yumurtaya, daha sonrada galeta ununa batırıp orta ateşte kızarttım.
- Pilav ve fırında patates soğan ile servis yaptım, afiyet şifa olsun herkese inşaallah.