Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Şiş Ve Lavaş

Tavuk Şiş Ve Lavaş
0
51

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tavuk-sis-ve-lavas.jpg

Tavuk Şiş Ve Lavaş Tanımı İçin Materyaller


Tavuk şiş için;
  • 6 tane tavuk ızgara tava
  • 6 çeri domates
  • 3 yeşil biber
  • 2 kapya biber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Şiş
Lavaş için;
  • 1 su bardağı su,
  • 1 su bardağı süt (Süt yoksa yalnızca su da olur)
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Tavuk Şiş Ve Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel tavuklarımızı yemeklik doğrayıp 2 saat marine edelim. Marine için yoğurt, salça, sarımsak (Rendelenmiş), tuz ve baharatları karıştırıp doğradığımız tavukları ekleyip harmanlayıp streçleyip, dolaba kaldıralım.
  2. Tavuklarımız dinlenirken biz lavaşımızın hamurunu yapalım.
  3. Süt ve suyu bir kaba alıp, çerisine şekeri ve mayayı ekleyip, maya çözülene kadar bekleyelim sonra tuzunu da ek edelim (tuz az gelebilir bakarsınız eklerken)
  4. Yavaş yavaş ununu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Güzelce kapatıp, mayalanmasını bekleyelim.
  5. Dinlenen tavuklarımızı alalım. Çeri domatesleri 4e bölelim. Biberleri şişe geçirecek formda kare kare doğrayalım.
  6. Sırasıyla şişe domates yeşil biber, kırmızı biber ve 4 tavuk dilimi geçirip tekrar biber geçirip sonra tekrar tavuk dilimleri geçirip tekrar biberleri ve domatesleri geçirelim. Bütün materyalleri bu biçimde yapalım.
  7. Alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt serelim ve tavukları sırayla dizelim. Tekrar üstüne yağlı kağıt serelim ve alüminyum folyo ile kapatalım kenarlarını büzelim (Hava almasın)
  8. 200 derece alt üst ısıtılmış. Fırında 30 dk ısıtalım. 30 dk sonra üzerini açıp 15 dk da üstleri kızarana kadar pişirelim.
  9. Tavuklarımız pişerken lavaşları yapalım. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde modüller ayıralım 10 tane falan çıkıyor. Hepsini pasta tabağı büyüklüğünde açıp tavada artlı önlü pişirelim ve soğuyup kurumayacak formda güzelce kapatalım.
  10. Ben poşete koyup sofra bezi üzerine kapattım soğumasınlar diye. Fırından tavukları alp servis tabağına koyalım. Lavaşlarıda servis tabağına koyalım.
  11. İsterseniz soğan ve domates söğüşleyip isotla harmanlayıp yanında da ayran ile dürüm yaparak tüketebilirsiniz. ????Afiyet olsun????.
Tavuk Şiş Ve Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt