Tavuk Şiş Ve Lavaş Tanımı İçin Materyaller
Tavuk şiş için;
- 6 tane tavuk ızgara tava
- 6 çeri domates
- 3 yeşil biber
- 2 kapya biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Kekik
- Şiş
- 1 su bardağı su,
- 1 su bardağı süt (Süt yoksa yalnızca su da olur)
- Yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Tavuk Şiş Ve Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tavuklarımızı yemeklik doğrayıp 2 saat marine edelim. Marine için yoğurt, salça, sarımsak (Rendelenmiş), tuz ve baharatları karıştırıp doğradığımız tavukları ekleyip harmanlayıp streçleyip, dolaba kaldıralım.
- Tavuklarımız dinlenirken biz lavaşımızın hamurunu yapalım.
- Süt ve suyu bir kaba alıp, çerisine şekeri ve mayayı ekleyip, maya çözülene kadar bekleyelim sonra tuzunu da ek edelim (tuz az gelebilir bakarsınız eklerken)
- Yavaş yavaş ununu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Güzelce kapatıp, mayalanmasını bekleyelim.
- Dinlenen tavuklarımızı alalım. Çeri domatesleri 4e bölelim. Biberleri şişe geçirecek formda kare kare doğrayalım.
- Sırasıyla şişe domates yeşil biber, kırmızı biber ve 4 tavuk dilimi geçirip tekrar biber geçirip sonra tekrar tavuk dilimleri geçirip tekrar biberleri ve domatesleri geçirelim. Bütün materyalleri bu biçimde yapalım.
- Alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt serelim ve tavukları sırayla dizelim. Tekrar üstüne yağlı kağıt serelim ve alüminyum folyo ile kapatalım kenarlarını büzelim (Hava almasın)
- 200 derece alt üst ısıtılmış. Fırında 30 dk ısıtalım. 30 dk sonra üzerini açıp 15 dk da üstleri kızarana kadar pişirelim.
- Tavuklarımız pişerken lavaşları yapalım. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde modüller ayıralım 10 tane falan çıkıyor. Hepsini pasta tabağı büyüklüğünde açıp tavada artlı önlü pişirelim ve soğuyup kurumayacak formda güzelce kapatalım.
- Ben poşete koyup sofra bezi üzerine kapattım soğumasınlar diye. Fırından tavukları alp servis tabağına koyalım. Lavaşlarıda servis tabağına koyalım.
- İsterseniz soğan ve domates söğüşleyip isotla harmanlayıp yanında da ayran ile dürüm yaparak tüketebilirsiniz. ????Afiyet olsun????.