Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğüs
- Çeri domates
- Yeşil biber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
- Tavukları marine etmek için bir kabın içerisine doğradığımız tavukları koyuyoruz.
- Üzerine marine gereçlerin hepsini ekleyip elimizle güzelce yediriyoruz.
- 1 gece bekletirseniz ya da 3-4 saat çok daha lezzetli olur.
- Benim acelem olduğu için sadece 10 dakika bekletebildim lakin yumuşacık ve çok lezzetliydi.
- Olağanda göğüs etiyle sert olacağını düşünüyordum ancak ağızda direk dağılacak yumuşaklıktaydı.
- Çöp şişlere sırayla domates, tavuk ve yeşil biberleri diziyoruz.
- Ben migrostan “sar pişir” alıp yaptım. Şayet bulabilirseniz o formda yapmanızı tavsiye ederim. Zira tavukların kendi buharında pişmesine yardımcı olup, tavukları yumuşacık yapıyor.
- Tavuklar piştikten sonra sar pişir kağıdını çekip kendi yağıyla üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
- Tavuk şişlerin altına yağlı kağıdı seriyoruz. Tavuk şişlerimizi üzerine koyduktan sonra “ sar pişir” ile kapatıyoruz.
- 200 derece fırında 25 dakika pişirin.