Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk göğsü
- 3 adet patates
- 2 adet soğan
- 3 adet biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı kaşık şalca
- Kekik
- Tuz
- Az karabiber
- Zeytinyağı
Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
- Tavukları küp küp doğruyoruz. Patates ve soğanları yarım ay biçiminde kesiyoruz.
- Marine için tüm marine materyallerini bir kapta karıştırıyoruz ve tavukları bu karışımın içine atıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Marine süreci için sosladığımız tavuğu en az 4 saat dolapta bekletiyoruz (Akşamdan hazırlayıp 1 gün de bekletebilirsiniz)
- Dolaptan çıkarınca tavukları çöp şişlere diziyoruz.
- Doğradığımız patates ve soğanları, biberleri bir fırın tepsisine dizip üzerine çöp şişleri koyuyoyoruz.
- Tavuklar büsbütün kızarıp, pişene kadar denetimli formda 200 derece fırında pişiriyoruz. Yanında pilav yahut lavaş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.