Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Şiş

Tavuk Şiş
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-sis.jpg

Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet tavuk gögüsü
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet köy biberi ya da rastgele bir yeşil biber olabilir.
  • 1 adet domates ya da 4 adet çeri domates.
  • Çöp şiş
Tavuk marinesi için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça (Dilerseniz domates salçasına ek olarak az ölçüde biber salçasıda ekleyebilirsiniz.)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • İsteğe bağlı köri
  • İsteğe bağlı köfte baharatı
  • Baharatları damak tadınıza nazaran çeşitlendirebilirsiniz.

Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavukları çok küçük olmamak kaidesiyle küp biçiminde doğrayalım.
  2. Marine için belirlenen tüm gereçleri doğranmış tavukların üzerine dökelim eşit halde dağılım sağlamak için karıştıralım.
  3. Daha sonra ağzı kapaklı bir kap ile ben buz dolabında 1 gün beklettim (Vakit yoksa 30 dakikada bekleyebilir.
  4. Hiç fakat hiç vakit yoksa direk biberler ve domateslerle birlikte şişlere dizip pişirme basamağına geçebilirsiniz)
  5. Orta küçüklükte kestiğimiz domates ve biberleri 1 tavuk bir biber, domates olacak halde dizelim.
  6. Alt üst ayarında 200 derecelik bir fırında pişmeye bırakalım.
  7. Kızarana kadar denetimi pişirelim. Davetlerde görsek olarak da sunumlara renk katacak tavuk şişler hazır. Şimdiden afiyetler olsun efendim????‍????????????
 
858,496Konular
982,511Mesajlar
30,251Kullanıcılar
Halil60217Son üye
Üst Alt