Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk soğan
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları küp küp doğrayalım soğan hariç tüm materyalleri ekleyelim.
- Dilerseniz baharatları artırabilir ya da azaltabilirsiniz, fakat bu ölçüde bence tam kararında oluyor.
- Ayrı bir yerde soğanı rendenin en ince kısmıyla rendeleyip uygunca suyunu sıkın, aman ha suyunu atmayın asıl lazım olan orası.
- Sıkılan soğan suyunu da tavuklara ekleyelim, posasını kullanmıyoruz. Ben kalan posayı çiğ köfte yahut köftelerimde kullanıyorum.
- Sarımsaklar harca rendelenir.
- Tüm gereçler uygunca karıştırılır, karıştırılan gereçlerin üstünü bir kapak yardımı ile kapatıp dolapta bir gece bekletin.
- Ertesi gün şişlere dilerseniz ortalarına biber ve domates de koyarak dizin.
- Tavanıza bir kaç damla zeytinyağı damlatın ve şişlerinizi artlı önlü olacak halde orta ateşte pişirin.