Tavuk Sote Pilav Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk sote için
- Yarım kg tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapia biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Tavuk Sote Pilav Eşliğinde Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pilavı yapmak için pirinçleri yıkayıp süzün.
- Uygun bir pilav tenceresine sıvı yağ ve arpa şehriye koyun ocağa alın kızarana kadar karıştırın.
- Üzerine pirinç tereyağı ve tuzu ilave edin bir miktar kavurun suyunu ilave edin karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın üzerine kağıt havlu kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Değer taraftan tavukları küp küp doğrayın uygun bir tencereye koyun ocağa alın suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Üzerine ince doğranmış soğanı ilave edin bir miktar kavurun.
- Ardından biberleri doğrayıp üzerine ilave edin bir miktar daha kavurun.
- Ardından yemeklik doğranmış domatesleri ilave edin bir miktar pişirin.
- Üzerine salça ve baharatları ilave edin bir miktar daha pişirin ocaktan alın.
- Servis tabağına pilavla birlikte servis yapın. Dilerseniz ayran ve salata ile servis yapın afiyet olsun .