teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Domates sosu
- Köri
- Karabiber
- Tuz
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları kızgın tavaya alalım soteleyelim.
- Hafif sotelenen tavuklara küp küp doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- İnce doğranmış sarımsakları ekleyelim.
- Doğranmış biberleri ekleyip biberler yumuşayana kadar sotelemeye devam edelim.
- Konserve domates ekleyelim.
- Tuzunu, birer çay kaşığı karabiber ve köri ekleyelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Makarna ile servis etmenizi öneririm.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı