Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk( göğüs)
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Salça
- Tuz
- Biber
- 1 su bardağı su
Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk etini kuşbaşı doğrayın ve soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
- Akabinde kısık ateşte tavukları ortada karıştırarak kavurun.
- Tavuklar suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve sarımsağı ekleyin.
- 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ek edin.
- Biberler de sotelenince domatesi, salçayı ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir biçimde pişirin.