Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 1 tavuk göğsü
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane kırmızı biber
- 2 tane domates
- 3 tane orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı kimyon ve kaşığı karabiber
Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Tavuk küçük küçük doğranıp ocağa alınır suyunu çekene kadar pişirilir.
- O sırada başka gereçler küp biçiminde doğranıp hazırlanır.
- Evvel soğan, sarımsak, biber ve baharatlar atılır. Sıcak su eklenir.
- Onlar beş dk kadar kaynadıktan sonra öbür materyaller konulup 15 dk kadar piştikten sonra hazır hale gelir.