Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk bonfile
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı domates sosu (ben yazdan yapmıştım.)
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz damak tadınıza nazaran
- Yarım çay bardağı su
- Bir tutam maydanoz
Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Tavuğumuzu küp küp doğruyoruz.
- Biberlerimizi dörde bölüp, soğanımızı dörde bölüp, sarımsaklarımızı ikiye bölüp doğruyoruz.
- Evvel tavuklarımızı wok tavada ( yada kendinize özel tavada) birinci ateşte mühürlüyoruz.
- Kendini topladıktan sonra yarım çay bardağı suyumuzu ekliyoruz.
- Büsbütün haşlanıp suyunu çekene kadar bekliyoruz.
- Suyunu çekmeye yakın yağımızı, salça mızı ve kırmızı toz biberimizi ekliyoruz.
- Biraz kavrulduktan sonra soğanları biberleri ve baharatları ekliyoruz.
- Sebzeler ölmeye yakın domates sosu muzu ekliyor ve biraz daha kavuruyoruz.
- Son olarak altını kapattıktan sonra maydanoz umu ekleyip karıştırıyoruz.