Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kuşbaşı tavuk
- Yarım soğan (Ben soğanları uzun uzun kestim)
- 1 buçuk su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk domates
- 2 sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kekik
Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Tavukları pişireceğimiz tavaya alalım bir kapak kapatıp pişirelim tavuk kendi suyunu salacak o suyu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra sıvı yağını ve soğanını ekleyelim biraz pişirelim ve küçük küçük doğradığımız biberleri içine atıp pişirelim.
- Biberler ve soğanlar yumuşayınca yemeklik doğradığımız domatesi koyalım karıştıralım ve suyunu ekleyelim.
- Sarımsak ve baharatlarını da ekleyelim 5-6 dakika kaynatalım ve kapatalım. Afiyet olsun.