Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuk bonfile
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kutu krema
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soslama:Tavuk bonfile julyen doğruyoruz.
- Soğanı da doğruyoruz.
- Tavuk, yoğurt, süt, karabiber, soğan, kimyon, toz biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, sarımsak tozu, köri ve tuzumuzu bir kaba koyup karıştırıyoruz.
- Pişirme: 4 yemek kaşığı sıvı yağ tavada ısıtılır.
- Soslanmış tavuk ısıtılmış tavaya konulur.
- Yüksek ateşten orta ateşe geçmek kaydıyla 20 dakika pişirilir.
- Pişmeye yakın krema, kekik ve tereyağ ek edilir. Afiyet olsun.