Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket göğüs 750 gram kadar kuşbaşı doğranmış
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber (kırmızı biber)
- 2 adet yeşil tatlı biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Köri ( isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar tencereye konulur ve suyunu salıp çekene kadar altı kısık bekletilir.
- İçerisine zeytinyağ konur, bir iki cins kavurur üzere çevrilir.
- İçerisine piyazlık doğanmış soğanlar ve ince ince kıyılmış sarımsaklar konulur çevrilir.
- Akabinde biberler konulur bir iki tıp çevrilir.
- Salçalar eklenir ve yağın içinde ezilir birbirine harmanlanır .
- Baharatlar eklenir karıştırılır. Fazla karıştırılmaz tavuklar ezilir ve dağılır.
- İçerisine su konulur ve kaynamaya bırakılır kaynayınca ocağın altı kısılır zerzevatları pişince ocağın altı kapatılır.
- Biberler ve soğanlar biraz canlı bırakılırsa daha lezzetli oluyor erime olmuyor yani.