Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Sote

Tavuk Sote
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-sote.jpg

Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket göğüs 750 gram kadar kuşbaşı doğranmış
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber (kırmızı biber)
  • 2 adet yeşil tatlı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Köri ( isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak

Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuklar tencereye konulur ve suyunu salıp çekene kadar altı kısık bekletilir.
  2. İçerisine zeytinyağ konur, bir iki cins kavurur üzere çevrilir.
  3. İçerisine piyazlık doğanmış soğanlar ve ince ince kıyılmış sarımsaklar konulur çevrilir.
  4. Akabinde biberler konulur bir iki tıp çevrilir.
  5. Salçalar eklenir ve yağın içinde ezilir birbirine harmanlanır .
  6. Baharatlar eklenir karıştırılır. Fazla karıştırılmaz tavuklar ezilir ve dağılır.
  7. İçerisine su konulur ve kaynamaya bırakılır kaynayınca ocağın altı kısılır zerzevatları pişince ocağın altı kapatılır.
  8. Biberler ve soğanlar biraz canlı bırakılırsa daha lezzetli oluyor erime olmuyor yani.
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt