Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kemiksiz tavuk but
- 2 adet domates
- 1 tane kapya biber
- 4-5 tane köy biberi
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru soğanı küçük küçük doğruyoruz. Az yağda soğanlar renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz.
- Kuş başı doğradığımız tavukları soğanların içine ekliyoruz.
- Tavuklar pişince üzerine biberleri ekliyoruz ve bir mühlet daha biberlerin pişmesi için kavuruyoruz.
- Pişen karışıma domatesleri ekliyoruz. Domatesler eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Bu esnada tuz, karabiber, pul biber, kekik ve salçayı da ekliyoruz.
- Biraz daha kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.