bilgisayarci
FD Üye
Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber
- Yarım su bardağı sıcak su
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanı ve biberleri yağda kavuralım.
- Ardından kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ekleyelim.
- Kapağını kapatarak suyunu çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra salçayı, sarımsağı ve baharatları ekleyelim, sıcak su ek edelim.
- Ve yaklaşık olarak 15-20 dk kadar orta ateşte pişirelim.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı