Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları kuş başı doğrayın.
- Soğanı küp küp öbür materyalleri de ister julyen ister küp küp doğrayalım.
- İlk evvel tavukları kısık ateşte kavurun.
- Suyunu biraz çektikten sonra soğanı ve sarımsağı ekleyelim.
- 2- 3 dk kavurduktan sonra biberi ekleyelim.
- Biberlerde sotelenince domatesi salçayı baharatları ekleyelim.
- 1 su bardağı suyu da ekleyelim, pişmeye bırakalım, suyu az olursa biraz daha ekleyebilirsiniz.