
Tavuk Sotenin En Hoş Hali Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı rende domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket tavuk kemiksiz but
- 1 tutam pulbiber karabiber
Tavuk Sotenin En Hoş Hali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye zeytinyağ ve tuzu koyup etleri zıt yüz yaparak yağa ve tuza buluyorum. Kapağını kapatıp en küçük ocakta yüksek ateşle 2 dakika rengi değişene kadar pişiriyorum.
- Tavukları çevirip ocağın altını kısıp kapağını kapatıyorum. Suyunu salıp çektikten sonra etleri kenara alıyorum.
- Tıpkı tencerenin içine soğanları koyup kavuruyorum. Rengi değişince biberleri atıyorum.
- Biraz kavrulunca domates sosu ekleyip baharatları ekliyorum. Kaynatıp tavukları içine atıp düzgünce harmanlıyorum. Patates püresi ile inanılmaz ikili lezzet oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.